13 Ağustos 2007 Pazartesi

Her logonun ayrı bir hikâyesi var...

Hep merak etmişimdir araba markaları yada logolarının hikayeleri nedir?İsimlerini nereden almıştır.

"Marka Masalları"nında yazılarının buyüzden en yakın takipçisiyim..(gerçi buaralar pek fazla masal anlatmasada bize :)ben yinede takipteyim )

Bugün yine gazeteleri okurken tamda bana göre bir haber vardı
sizde merak ediyorsanız eğer işte logo hikayeleri

Hergün 2tane araba markası misafir olacak @@€'ye ...
Bugün AUDI ve ALFA ROMEO ...

Otomobil kardeşliği!

Latince 'Dinle' anlamına gelen Audi, 1932'de Audi, DKW, Horch, ve Wenderer isimli dört bağımsız üreticinin birleşmesiyle oluşur. Amblemdeki halkalar her zaman olimpiyat halkalarına benzetilse de bu birleşmeyi gösterir. Amblem dört şirketin ayrılmaz birliğini ve farklı karakterlerinin buluşmasını simgeler. 1969 yılında en büyük motosiklet üreticilerinden olan NSU gruba katılmış olsa da bu dört halka değişmeden kaldı. Dört kafadarın kurduğu şirketin logosu bu yıl etkinliklerle 75. yılını kutluyor.







Soylu aileden gelen

İtalyan otomobil üreticisi ilk kez 1907 yılında Milanlı aristokrat bir aile tarafından kuruldu ve ismini şirketin kurucusu olan Nicola Romeo'dan aldı. Markanın ön ismi ise 'Anonima Lombarda Fabbricca di Automobili'di. Amblemdeki kırmızı haç soyluluğu, beyaz zemin halkı ve köylüleri simgeliyor. Taç giymiş engerek yılanı ise soylu Viscoti Ailesi'nin armasından bir alıntıydı. Şirket 1986 yılından bu yana Fiat'ın bir parçası.

Hiç yorum yok: